Facts About Google Analytics Nedir Revealed

Wiki Article

google analytics nedir

Understand how your consumers interact across your web-sites and applications, all through their whole lifecycle.

After getting your account, you might link the account towards your unique “home”—your website—to start monitoring. A tracking code is needed For each and every web page you propose to track. This code is often applied in many different means:

Wordpress veya bazı hazır sistemlerde komple JS kodu almak yerine UA ile başlayan izleme kimliğini alarak, internet site kontrol panelimizdeki ilgili alana eklemeniz yeterli gelmektedir.

Oluşturulan raporu analiz ederek; ziyaretçilerinizin sayfaya olan ilgisi, sayfanın ortalama okunma hızı ve sayfanızın etkileşim düzeyi gibi önemli verilere ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki yönlendireceğiniz ekran, izleme komut dosyasını alabileceğiniz Google Analytics yönetim sayfasıdır. Bunlar, Website sitesi kodunuza eklemeniz gereken kod satırlarıdır: Google Analytics komut dosyası ve UA kodu

Google Analytics moves beyond allowing for you to set your goals and to view in the event you’ve achieved them—the program assists your Firm know how you’ve accomplished Individuals plans.

Google Analytics, sitenizin performansını izlemenin yanı sıra, sitenizdeki kullanıcı davranışını anlamak ve iyileştirmek için de kullanışlıdır.

Örneğin, sadece belirli bir ülkeden gelen trafiği analiz etmek isteyebilirsiniz. Ya da sadece mobil cihazlar kullanarak siteye gelen kullanıcıların verilerini analiz edebilirsiniz. Custom made Dashboard Oluşturma

Scientia potentia est. Bilginin güç olduğu anlamına gelen bu Latince ifade, hayattaki her şey için geçerlidir. Profesyonel başarı söz konusu olduğunda bilgi, doğru mesajı veren bir World wide web sitesi oluşturmanızı ve sitenizi doğru kitlelere Google Analytics Nedir ulaştırmak için nasıl enhance edeceğinizi anlamanızı sağlar.

Hedef kitlenize nasıl hizmet edeceğinizi ve hedefleyeceğinizi daha iyi anlamak için, onlar hakkında olabildiğince fazla bilgi bilmek son derece yararlıdır.

Ayrıca hangi trafik kanalından gelen kullanıcılar hangi kategorideki hangi ürüne daha çAlright ilgi göstermişler, hangi trafik kanalından gelen kullanıcılar daha iyi satın alma performansı sergilemiş gibi detaylı bilgilere de sahip olabilirler.

Internet sitenize yüklemeniz gereken bir JavaScript kodu veren Analytics verileri analiz etmek için de dimensions bir arayüz sağlar.

Doğru metrikleri okuyarak bunu yapabilirsiniz. Eğer bu konuda desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Enstitü bünyesindeki Dijital Pazarlama Eğitimi’ni inceleyin. Alacağınız online eğitim ile, Google Analytics tarafından raporlanan metrikler sayesinde müşterilerinizi harekete geçiren ilgi alanlarını rahatlıkla tespit edebilirsiniz.

Website sitesi analiz araçları işte tam da burada işin içine giriyor. Bu araçlar sitenizin performansını Google Analytics Nedir takip ederek nasıl daha iyi hale getireceğinize dair bilgiye ve veriye dayalı kararlar vermenizi sağlar.

Report this wiki page